ŞUBAT 2024 DÖNEMİ SORUMLULUK SINAVLARI 6 ŞUBAT - 9 ŞUBAT 2024 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAKTIR.
HANGİ SINAVDAN SORUMLULUK SINAVINA GİRECEĞİNİZİ VE HANGİ SINAVIN NE ZAMAN OLACAĞINI AŞAĞIDAKİ DOSYALARDAN KONTROL EDİNİZ
SINAV TARİHLERİ
Dilimizi. Zenginlikleri Projesi kapsamında İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ocak ayı için Divanü Lugati't-Türk Okumaları Deneme Yazma Yarışması düzenlenmiştir. Son katılım tarihi 12 Ocak 2024'tür.
May
31.10.2020 tarihinde yaşanan İzmir Depremi sonrasında orta derecede hasar alan okulumuzun tahliye çalışmaları başlamıştır. Okulumuzun eğitim öğretim faaliyetleri ve diğer hizmetleri, Bayındır Hacı İsmail Akdağ İmam Hatip Ortaokulu B Blokta devam etmektedir. Açık adresimiz Sadıkpaşa Mahallesi Halit Bey Sokak NO:1/1 Bayındır İZMİR
31 Mayıs 2021 pazartesi günü yapılacak 9.-10.11. sınıflar 2. dönem 1. sınavlar yeni binamızda olacaktır. Tüm öğrenci ve velilerimize duyurulur.
Hüseyin Cengiz ÖZYOL
Okul Müdürü
DÜNYA TUZA DİKKAT HAFTASI
#Daha Fazla Lezzet, Daha Az Tuz
8-14 Mart 2021
Küresel COVID-19 Pandemisi nasıl yediğimiz de dahil olmak üzere birçok yönden hayatımızı
değiştirdi. Tüm dünyada virüsün yayılmasını yavaşlatmaya yardımcı olmak için getirilen
kısıtlamalar sosyalleşmek ve dışarda zaman geçirmek için harcadığımız süreyi azaltıyor. Evde
geçirdiğimiz zamandaki artış ile birlikte daha fazla yemek pişirmek ve en sevdiğimiz tarifleri
yapmak ve hatta mutfakta yeni tarifler ve tatlarla yaratıcı olmak fırsatı geldi.
Ev yapımı yemeklere lezzet katmanın tek yolu büyük bir tutam tuz gibi görünebilir, ancak
yiyeceklerinizin daha fazla lezzetli olmasını sağlamanın pek çok başka yolu var.
Bu seneki Tuza Dikkat Haftasında daha az tuz kullanmanıza yardımcı olacak basit ipuçları
sunacağız, örneğin:
*Yemeklerde tuz yerine; limon, maydanoz, dereotu , soğan, sarımsak, sirke ve çeşitli baharatlar
gibi diğer lezzet arttırıcıları kullanmak
* Salamura ürünlerin tuz içeriğinin azaltılması için suda yıkama ve bekletme gibi işlemler
uygulamak
* Yüksek miktarda tuz içeren besinleri daha az tüketmek
* Yemekleri hazırlarken, pişirirken ve tüketirken daha az tuz kullanmak
Ayrıca bütün tuzlar aynıdır ve aynı içeriğe sahiptir (deniz tuzu, kaya tuzu ve pembe tuz).
Tuz, besinlerin doğal bileşiminde bulunduğu gibi, deniz tuzu (deniz suyunun buharlaştırılması
ile elde edilir) ve kaya tuzu (halite, göl yataklarından veya toprak altından elde edilir, kurutulur)
olarak da elde edilir. Genel olarak tuz sodyum ve klorürden oluşur. Sodyum klorür içeriği tüm
tuzlarda (kaya, deniz, sofra tuzu) yaklaşık olarak aynıdır.
Bu yılki Tuza Dikkat Haftasında; kültürümüzü ve toplumumuzu şekillendiren yemekleri, ev
yemeklerini hazırlarken daha az tuz kullanmamız gerektiğini vurguluyor ve "Daha Fazla
Lezzet, Daha Az Tuz" diyoruz.
Bilindiği gibi Dünya Sağlık Örgütü günlük kişi başı tuz tüketimini 5 gramın altında
önermektedir ve bu miktar bir tepeleme bir çay kaşığına (silme bir tatlı kaşığına) denk
gelmektedir. Günlük olarak tüketilmesi önerilen bu miktar; gün içinde tüm besinlerimizle
aldığımız tuzu (sodyumu) da kapsamaktadır
Okulumuzun 2019 – 2020 Eğitim Öğretim Yılı'nda Görev Yapacak Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Seçimi Yapılacaktır
Okul Gıdası Logosu ile ilgili MEB tarafından okullara gönderilen yazı ve detayları alttadır. Okul kantin işletmecilerine duyrulur. Yazı ile ilgili detaylı bilgi alınacak link yazıda belirtilmiştir.
2018-2019 eğitim öğretim yılı 2. dönem başında ders saatlerini güncelledik. Öğretnci, öğretmen ve velilerimizin dikkatini rica ederim.
Mehmet GÖRGÜLÜ
Okul Müdürü
Okulumuza tahsis edilen pansiyonun tadilat işlemleri gerçekleşmediğinden okulumuzda kaydı olup bölge dışından ya da uzak köylerden gelen öğrencilerimiz Bayındır Sadık Susamcıoğlu Anadolu Lisesi Pansiyonu´nda kalmak için başvuru yapabilirler.
1993 yılında eğitim öğretime başlayan ve şimdiye kadar okulumuzdan mezun olup iş hayatına atılmış tüm eski öğrencilerimizi bekliyoruz.